Nytt kull på Bergjordet 2020 ?

Resized_20200420_180653_325038212432128[9680] Resized_20191006_114355_257042082745994 IMG_3192  Bergjordets KLN Happy1Bergjordet`s  KLN Happy NO 45273/17 er parret med Ganjo`s Hector SE 46056/2015  20/4 20

Happy er etter min egen Rugdelias Xav Lykke og Sagåsens Nico. Ei trivelig tispe av normal størrelse og er veldig happy. Hun har stor arbeidskapasitet og god til å finne fugl. På jaktprøver har hun 2 UK – 1 UK – 2 premie i  SørNorskUngdomsMesterskap Finale – 2 AK – 1AK. Jaktlystindeks 108 – Viltfinnerindeks 98 – HD indeks 97. HD A.

Utstilling Excellent JK, CK, 1 JKK, 2 BTK – Excellent BK, 1 BK, CK, CERT 1 BTK, BIR.

Ganjo`s Hector SE 46056/2015 kommer fra Sverige og er etter FIUCH SE JCH SE UCH Åslifjellets Bhh Balder FIN 34047/08 og SE JCH SE UCH Ganjo`s Arya. Hector har vært sammen med meg på flere kurs og jeg har jaktet og gått prøver sammen med ham. Han har enormt trykk og fart og ett herlig gemytt. Han har ikke vært på utstilling , men i disse koronatider var Anne Marit Olsen så vennlig å tok en sjekk på ham. Begge testiklene på plass. Tannstillingen er normal og slik han fremstilles i dag står han og tipper mellom Ecellent/VerryGood.

Jaktprøver 1 AK skog, 2×1 UK apport, 2×1 AK apport. Jaktlystindeks 101 – Viltfinnerindeks 89 – HD indeks 113 . HD A.

Forventes hunder med meget godt gemytt. Stor arbeidskapasitet ute og rolig inne. Selges til jakt og prøveinnteresserte som er villig til å legge ned masse tid i valpen.

Hannhundeier Espen Halvorsen 416 39 615 , Tispeeier Ole-Erik Furuheim 915 18 019.

Bergjordets LLA kull kom 19 juni 2019

IMG_1804 IMG_1806Nytt kull på Bergjordet, en tispe og fem hanner ble født 19 juni. Ett jamt kull med store valper, gjennomsnitt 518g, største gutten veide 580g. Valpene er vitale og sultene, alle har begynt å legge på seg. Lykke er en glimrende mor og steller godt med valpene. Far er Vollenåsens Amigo. En stor jeger og med godt gemytt og eksteriør. Han har mange 1 VK og er Norges Mester på lag.

Det er noen ledige hannvalper til jegere som vet å sette pris på en god viltfinner.

Ring Ole-Erik på 91518019.

Bergjordet`s KLN kull nærmer seg 2 år

Bergjordet`s KLN kull har svart til forventningene. Det har blitt harmoniske hunder med meget stor jaktlyst. Viltfinnerevnen er meget stor, jeg har sett de fleste hundene i aksjon. Fem av hundene er stilt på prøve i Norge, alle har skåret topp på jaktlyst, reviering og fått 5-5-5-6-4-4-4. Fire av disse har fått 1 UK, to har deltatt i Norsk Derby, to i Rjukan Grand Prix og tre i Sør Norsk Mesterskap. Her gikk Bergjordet`s KLN Happy til finalen og fikk der 2 pr SNUM.

Inne er hundene rolig og avbalanserte kommer de ut og du tar av kobbelet blir det slått på en bryter og jakta er i gang. Eksteriørmessig ser hundene ut til å være godt innafor standard, har stilt Happy en gang og hun fikk Excellent, CK, 2 BTK ett år gammel.

Det er ett lite minus, fem av hundene er HD røntget, to med A og tre med BC. A og B er fri for HD, C  er svak grad, D er HD. Jeg vet at det foregår en heftig debatt om HD for tiden og de lærde strides. Det er veldig små nyanser som avgjør om bildene er gode nok, og det er nok veldig få veterinærer som har stor nok kompetanse til å ta gode nok bilder. Når noen som har fått C hofter re røntger etter 6 mnd får A hofter ett annet sted, gjør det ikke problemstillingen enklere. Hadde de tre fått B hofter i stedet for grenseland med BC hadde alt vært himmelrike. Jeg vet at hunder med både C og D hofter har fungert topp til jakt, kløving og kjøring til 10-12 års alder uten å hatt en sykedag.

Med de fantastiske avkommene Lykke kom med i sitt første kull ønsker jeg meg en hund til etter Lykke, og det blir ett kull til sommeren med Volleåsens Amigo .

KLN Kullet på plass hos sin nye eiere.

Emma med Nero Frode med Bella Guro og Martin med Spot Hans Kristian Østensen med Røssell Henrik med Obelix Lisbeth med Lilja Mette og Johan med Nansen Ole-Erik med Happy Sandra og Christoffer med Ingrid (2) Torger og Kjersti med RuthBergjordets KLN kull er spredt rundt om i landet og ei jente i Sverige. Nye flotte eiere som ivrer etter å lage gode fuglehunder til jakt og prøver. Ett utrolig jevnt kull med nervesunne, nysgjerrige individer som sammen eller hver for seg utforsket det meste på Bergjordet. Tilbakemeldingene fra de nye eierne er veldig positive, ingen bilsyke om reisen har vært 50mil eller kortere. Alle valpene har slått seg til ro og sovet hele natten i sine nye hjem uten en lyd. Det forsterker det vi oppdaget her, at dette var ett meget nervesterkt kull som tok det meste med stor ro. Selv har jeg beholdt Happy, ei fresk lita jente med stor utforskertrang. Så langt er hun lærevillig, men også passe rampete og har masse egen oppfatning om hvor hun bør være. Vi får en jobb å gjøre fremover, og ønsker resten av kullet masse lykke til med tiden som kommer.

KLN kullet kom 25 mai

IMG_1152 IMG_1162 IMG_1195Bergjordets KLN kull kom til verden 25 mai på Rising dyreklinikk. Takk til dyktige veterinær Camilla og hjelper Karen som var meget profesjonelle.  Valpene var store, snitt på 10 stk 485 gram som gjorde at Lykke sleit med fødselen. Alle valpene og Lykke lever i beste velgående. Det ble 5 jenter og 5 gutter, Lykke har nok melk og alle legger jevnt på seg. Ett meget jevnt kull med næringsvett, full fart til pattene og full ro etterpå. Det har vært veldig stor interesse for kullet, og derfor er også mange fine mennesker skuffet over å ikke få valp denne gangen. Alle valpene har blitt tildelt, og jeg gleder meg til å følge kullet og de nye eierene i årene som kommer.

Lykke og Nico har paret seg.

Parring Nico og Lykke240317Fredag 24 mars 2017 ble det gjennomført en naturlig paring mellom Sagåsens Nico og Rugdelias xav Lykke. To meget gode jegere med ett herlig gemytt. Hvis alt klaffer blir det valper ca 26 mai. Nå er det bare å vente i spenning og håpe på at det blir mye liv på Bergjordet om noen måneder.

Rugdelias Xav Lykke skal parres med Sagåsens Nico.

Sagåsens Niko Rjukan 22aug2015Rugdelias Xav Lykke NO41295/14 skal parres med Sagåsens Nico NO56449/12. Valget falt på Nico også denne gangen. Han ble også brukt på Bergjordets Jippis siste kull som er nå 9 mnd, de valpene er så langt meget lovende og jeg tror at Lykke og Nico blir en god match. Det er to unge, avbalanserte og rolige hunder med enormt jaktlyst og jaktvett. Nico er 4 år og har imponert på jaktprøver, har 1AK høyfjell, premiert i VK høyfjell og lavland, var uttatt til Middelshavscupen i år hvor han fikk en flott Tres Bon (2 premie ). Valpene etter Jippi og Nico har jeg fulgt opp og sett så langt i oppveksten, blir spennende å se om det kommer noen premieringer på vinterprøvene.

Rugdelias Xav Lykke er jeg meget godt fornøyd med, en hund med stor ro i alle situasjoner og en knallgod jeger. Hun er 2,5 år og har gjort det meget godt i UK. Hun har 1UK, startet i høystatusløp og fikk 3.premie Rjukan Grand Prix og 1.pr UKK.KVAL.SNUM Sør Norsk Ungdomsmesterskap på Filefjell. Lykke ble årets unghund høst NVK og i Telemark Fuglehundklubb ble hun vinner av Televasen. Det var første gangen Televasen ble vunnet av en Vorsthhund. Lykke er rolig og avbalansert på prøver og hjemme gjør hun svært lite av seg.

Har stor tro på denne kombinasjonen og skal selv beholde en tispevalp om alt går etter planen. Dette blir aktive hunder med mye jaktvett og jeg ønsker de får hjem med jaktinteresserte og gjerne prøveinnteresserte eiere. Er dette noe for deg, send noen ord til furukos@hotmail.com  eller ring Ole-Erik på 91518019

HURRA Bergjordets IJO Pippi 1 UK Beitostølen.

IMG_3080Bergjordets IJO Pippi og Per Håvard Siljan Hjukse slo til med 1 UK på Beitostølen. Per Håvard er førstegangs hundeier, men har gjort en fantastisk jobb med Pippi. Ekvipasjen har hatt 5 prøvestarter og har rasket med seg 2 UK og 3 UK vinter, 1 UK apport og 1 UK høyfjell. Fantastiske uttellinger som har belønnet en god hund og en dyktig fører. Pippi er nå klar for høystatusløp og er meldt på Rjukan Grand Prix og Forus Open senere i høst. Bergjordet gratulerer og ønsker vidre lykke til utover en spennende høst.

Flott høstsamling på Hovden Fjellstoge.

IMG_0376IMG_0402Kennel Bergjordet avholdt samling 12-14 august på Hovden Fjellstoge. Vi var 21 mennesker til middag på fredag. Gledelig at så mange av valpekjøperene takket ja til tilbudet. Bergjordets JJN kullvar nå 7 mnd, 7 av 9 møtte og fikk aha opplevelser med fugl på fjellet. Alle unghundene fikk prøve seg på duer i fjellet og gledelig var det at det i år også var oppgang på ryper. Roy og Ann Torill på Hovden Fjellstoge la ting til rette, fugl overnatting og mye god mat gjorde at vi storkoste oss. Nå ser vi bare frem til høsten og jakta, noen blir det også prøvestart på.