Bergjordet`s KLN kull nærmer seg 2 år

Bergjordet`s KLN kull har svart til forventningene. Det har blitt harmoniske hunder med meget stor jaktlyst. Viltfinnerevnen er meget stor, jeg har sett de fleste hundene i aksjon. Fem av hundene er stilt på prøve i Norge, alle har skåret topp på jaktlyst, reviering og fått 5-5-5-6-4-4-4. Fire av disse har fått 1 UK, to har deltatt i Norsk Derby, to i Rjukan Grand Prix og tre i Sør Norsk Mesterskap. Her gikk Bergjordet`s KLN Happy til finalen og fikk der 2 pr SNUM.

Inne er hundene rolig og avbalanserte kommer de ut og du tar av kobbelet blir det slått på en bryter og jakta er i gang. Eksteriørmessig ser hundene ut til å være godt innafor standard, har stilt Happy en gang og hun fikk Excellent, CK, 2 BTK ett år gammel.

Det er ett lite minus, fem av hundene er HD røntget, to med A og tre med BC. A og B er fri for HD, C  er svak grad, D er HD. Jeg vet at det foregår en heftig debatt om HD for tiden og de lærde strides. Det er veldig små nyanser som avgjør om bildene er gode nok, og det er nok veldig få veterinærer som har stor nok kompetanse til å ta gode nok bilder. Når noen som har fått C hofter re røntger etter 6 mnd får A hofter ett annet sted, gjør det ikke problemstillingen enklere. Hadde de tre fått B hofter i stedet for grenseland med BC hadde alt vært himmelrike. Jeg vet at hunder med både C og D hofter har fungert topp til jakt, kløving og kjøring til 10-12 års alder uten å hatt en sykedag.

Med de fantastiske avkommene Lykke kom med i sitt første kull ønsker jeg meg en hund til etter Lykke, og det blir ett kull til sommeren med Volleåsens Amigo .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please leave these two fields as-is: